Sałatka paprykowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2832

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 30 dag fasolki szparagowej gotowanej
  • 3 ogórki małosolne
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Papryki sparzyć wrzątkiem. Usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Końce fasolki odkroić z obydwu stron. ugotować, odcedzić i pokroić na 2-centymetrowe kawałki. Ogórki pokroić w kostkę, dodać szczypior, sól, pieprz i majonez. Wszystko razem ze sobą wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów