Sałatka krabowa z serem, ciecierzycą i awokado

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g ciecierzycy w zalewie
  • 20 g białego sera twarogowego
  • 10 paluszków krabowych
  • 10 g tartego parmezanu
  • 4 rzodkiewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki żurawiny do mięs
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 awokado
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Następnie awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do miksera. Ciecierzycę osączyć z zalewy i dodać do pokrojonego awokado. Wlać do tego 1 łyżkę oliwy z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i razem zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki wyłożyć na talerz. Paluszki krabowe obrać ze skóry, pokroić na kawałki i przełożyć do miksera. Do pokrojonych paluszków dodać tarty parmezan oraz biały ser twarogowy. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników w mikserze wraz z pastą chili. Wlać do tego 1 łyżkę oliwy z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i całość zmiksować, po czym dodać do składników na talerzu. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i dodać do całości wraz z żurawiną do mięs.

0 komentarzy

Podobne przepisy