Rzepa z jajkiem i parmezanem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 6 białych rzep
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania

Rzepę dokładnie wyszorować i wyłożyć na talerz. Jajka przełożyć do rondla, potem zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na miękko. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek i dodać do rzepy na talerzu. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni, dodać do tego tarty parmezan, dokładnie wymieszać i smażyć do czasu, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy ściągnąć z ognia i przelać na jajko. Całość oprószyć szczyptą soli i świeżo zmielonego pieprzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy