Gulasz sojowy z ciastem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1717
Gulasz sojowy z ciastem
fot. rachelkramerbussel.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g ciasta drożdżowego
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • Na gulasz:
  • 600 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 300 g soi
  • 150 g przecieru pomidorowego
  • 100 g kostki sojowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 marchew

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Soję przełożyć do rondla, zalać ją bulionem warzywnym i moczyć przez 3 godziny.

Przygotować gulasz: marchew obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać kostkę sojową oraz pokrojona marchew, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego namoczoną wcześniej soję wraz z bulionem i wlać przecier pomidorowy. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i gotować do miękkości składników. Wówczas ściągnąć z ognia i przelać na talerz. Następnie dodać do tego pokrojone na porcje ciasto drożdżowe i posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów