Krem mascarpone z truskawkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2256
Krem mascarpone z truskawkami
fot. zrzka2010 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g serka mascarpone
  • 30 g truskawek
  • 2 łyżki cukru
  • 2 liście świeżej mięty
  • 0,5 szklanki śmietany kremówki
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania:

Truskawki oraz miętę umyć i osączyć z wody. Dwie truskawki pozostawić w całości do dekoracji, a resztę obrać z szypułek i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Serek mascarpone połączyć ze śmietaną, wsypać do tego cukier i razem zmiksować na gęstą masę. Dodać do tego zmiksowane wcześniej truskawki, wymieszać, przełożyć do szklanek i udekorować pozostawionymi truskawkami oraz listkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów