Eomuk-Tang

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3607
Eomuk-Tang
fot. KFoodaddict / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów z mintaja
  • 2 jajka
  • 1 l bulionu warzywnego z kostki
  • 1 seler
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • pęczek świeżego lubczyku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz filety rybne umyć i osączyć z wody. Marchew oraz seler obrać ze skóry, po czym marchew pokroić w talarki, a seler na kawałki i przełożyć do rondla. Cebulę obrać ze skóry i w całości dodać do pokrojonych warzyw. Następnie wlać do tego bulion warzywny i postawić na średnim ogniu. Jajka wbić na talerz i roztrzepać widelcem. Na drugi talerz przesypać mąkę i wymieszać ją ze szczyptą soli oraz pieprzu. Filety rybne ostrym nożem przekroić w podłużne, cienkie plastry, a przekrojone namoczyć w roztrzepanych jajkach, potem w mące ze składnikami i nabić je na długie patyczki szaszłykowe. Nabitą rybę włożyć do gotowanych składników i wszystko gotować do miękkości. Gotowe przelać do miski i dodać niego ugotowana rybę. Całość udekorować natką świeżego lubczyku i pokrojoną w plastry czerwoną papryczką chili.

Komentarze (0)