Whisky Sour z białkiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Whisky Sour z białkiem

    Dodane przez: iwona

    patruby83 / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 100 ml whisky Johnnie Walker
  • 30 ml likieru wiśniowego
  • 3 kostki lody
  • 1 łyżeczka soku cytrynowego
  • 1 białko jajka
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 plaster jabłka do dekoracji

Opis przygotowania

Do shakera wlać whisky, likier wiśniowy, sok cytrynowy, wsypać cukier puder i dokładnie wymieszać. Wymieszane przelać do szklanki. Następnie do shakera wrzucić białko jajka, kostki lodu i wymieszać, po czym dodać do całości. Gotowego drinka udekorować plastrem pokrojonego jabłka.

0 komentarzy

Podobne przepisy