Mint Julep śmietankowy

(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 787
Mint Julep śmietankowy
patruby83 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 50 ml bourbon whiskey
  • 2 listki świeżej mięty do dekoracji
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania:

Miętę umyć i osczyć z wody. Do kieliszka wlać połowę whiskey, (resztę pozostawić do skropienia deseru). Następnie śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem oraz ekstraktem waniliowym na puszystą pianę i dodać do kieliszka. Całość skropić pozostałą whiskey, po czym udekorować listkami świeżej mięty.

0 komenatrzy