Sałatka owocowa z rukolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1541
Sałatka owocowa z rukolą
fot. Frugan / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g miąższu z arbuza
  • 30 g truskawek
  • 20 ml syropu klonowego
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 2 jabłka (Lobo)
  • pęczek rukoli
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Jabłka, truskawki, arbuza oraz rukolę umyć i osączyć z wody. Miąższ z arbuza pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić na kawałki i dodać do pokrojonego arbuza. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników wraz z pokrojoną na kawałki rukolą. Całość oprószyć szczyptą soli, zalać syropem klonowym, sokiem z limonki i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki wyłożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy