Sałatka fasolowa z kukurydzą

iwona

Autor:

Przepisów: 1952

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 400 g kukurydzy w zalewie
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, po czym pokroić w kostkę, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzoną przełożyć do miski. Kukurydzę oraz fasolę czerwoną osączyć z zalewy i dodać do ugotowanej marchewki. Szczypiorek pokroić drobno i dodać do składników. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, zalać oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i przełożyć do miski.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się