Sałatka owocowa z rumem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1209
Sałatka owocowa z rumem
fot. Dinner Series / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g jagód
  • 100 ml ciemnego rumu
  • 30 g czerwonego winogrona
  • 4 łyżki ananasa krojonego w zalewie
  • 1 mały arbuz
  • 1 żółty melon
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce umyć i osączyć z wody. Jagody przełożyć do miski. Winogrona przekroić na połówki, usunąć pestki, a miąższ dodać do jagód w misce. Ananasa osączyć z zalewy i dodać do pokrojonego winogrona. Arbuza oraz melona przekroić ostrym nożem w poprzek na połówki i wydrążyć z nich łyżeczką miąższ. Wydrążony miąższ dodać do owoców w misce. Całość zalać rumem, posypać cukrem pudrem i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do wydrążonych połówek arbuza.

0 komenatrzy

Podobne przepisy