Sałatka owocowa z rumem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 g jagód
  • 100 ml ciemnego rumu
  • 30 g czerwonego winogrona
  • 4 łyżki ananasa krojonego w zalewie
  • 1 mały arbuz
  • 1 żółty melon
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania

Wszystkie owoce umyć i osączyć z wody. Jagody przełożyć do miski. Winogrona przekroić na połówki, usunąć pestki, a miąższ dodać do jagód w misce. Ananasa osączyć z zalewy i dodać do pokrojonego winogrona. Arbuza oraz melona przekroić ostrym nożem w poprzek na połówki i wydrążyć z nich łyżeczką miąższ. Wydrążony miąższ dodać do owoców w misce. Całość zalać rumem, posypać cukrem pudrem i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do wydrążonych połówek arbuza.

0 komentarzy

Podobne przepisy