Skubaniec

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2154

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżki cukru
  • 3 szklanki krupczatki
  • 7 jaj
  • 5 średnich jabłek
  • 1 i pół szklanki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia

Opis przygotowania:

Masło, żółtka, proszek, mąkę i 2 łyżki cukru utrzeć. Ciasto podzielić na 3 porcje. Większą część włożyć na blachę, na wierzch pokrojone w kostkę jabłka. Drugą część zmieszać z kakao i ułożyć kulki z ciasta na jabłkach. Ubić pianę z białek i 1,5 szkl cukru, włożyć na ciasto. Na wierzch 3 część ciasta kłaść kupkami. Piec 1h w lekko nagrzanym piekarniku.

Autor: weronika59

Komentarze (1)

PYCHA...PALCE LIZAC

Podobne przepisy

Więcej przepisów