Fasolka z kurkami i czosnkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1905
Fasolka z kurkami i czosnkiem
fot. citymama / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g zielonej fasolki szparagowej
  • 30 g kurek
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolkę oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Fasolkę pozbawić końcówek, przełożyć ją do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić. Kurki oczyścić i przekroić wzdłuż na połówki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone wcześniej kurki i smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu. Dodać do tego ugotowaną fasolkę i razem smażyć przez 1,5 minuty. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać bułka tartą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów