Jajka z majonezem, kawiorem i borówkami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 g majonezu
  • 20 g kawioru różowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki borówek amerykańskich
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • garstka rzeżuchy

Opis przygotowania

Rzeżuchę oraz borówki opłukać pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą w taki sposób, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek i wyłożyć na talerz. Następnie wysmarować je majonezem i posypać borówkami. Dodać do tego kawior i posypać bułką tarta. Wszystko udekorować rzeżuchą.

0 komentarzy

Podobne przepisy