Surówka z czerwonej kapusty

wd2005

Autor:

Przepisów: 3598

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Surówka z czerwonej kapusty

    Dodane przez: wd2005

    suahili / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 1 czerwona kapusta do 500 g
  • 1 cebula
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka cukru
  • sól

Opis przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować na grubej tarce. Obrać cebule i jabłka, a następnie pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty. Dodać do tego sól, cukier i wyciśnięty sok z cytryny oraz olej. Całość wymieszać i odstawić do lodówki na 15 minut.

0 komentarzy

Podobne przepisy