Penne na słoninie z kiełbasą

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g makaronu penne
  • 25 g wędzonej słoniny wieprzowej
  • 25 g kiełbasy toruńskiej
  • sól
  • pieprz
  • pęczek rukoli

Opis przygotowania

Rukolę umyć, osączyć z wody i posiekać drobno. Makaron penne przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Słoninę pokroić w drobną kostkę i smażyć na rozgrzanej patelni przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Do smażonej słoniny dodać pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę oraz pokrojoną wcześniej rukolę. Doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Potem do całości dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty.

0 komentarzy

Podobne przepisy