Penne na słoninie z kiełbasą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 724

Składniki:

  • 30 g makaronu penne
  • 25 g wędzonej słoniny wieprzowej
  • 25 g kiełbasy toruńskiej
  • sól
  • pieprz
  • pęczek rukoli

Opis przygotowania:

Rukolę umyć, osączyć z wody i posiekać drobno. Makaron penne przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Słoninę pokroić w drobną kostkę i smażyć na rozgrzanej patelni przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Do smażonej słoniny dodać pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę oraz pokrojoną wcześniej rukolę. Doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Potem do całości dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty.

0 komenatrzy

Podobne przepisy