Bombardino

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Bombardino

    Dodane przez: arek

    ciekawy / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 70 ml ajerkoniaku
  • 30 ml białego rumu
  • 30 ml szkockiej whisky
  • 1 łyżka cukru pudru
  • szczypta kakao

Opis przygotowania

Ajerkoniak przelać do rondla i postawić na małym ogniu. Wlać do tego biały rum, whisky, delikatnie wymieszać mieszadełkiem i podgrzewać, aby składniki osiągnęły temperaturę 22°C. Następnie ogrzane ściągnąć z ognia i przelać do kieliszka. Śmietanę ubić mikserem na sztywną pianę i dodać do składników w kieliszku. Tuż przed samym podaniem, posypać szczyptą kakao.

0 komentarzy