Placek czekoladowy z orzechami pecan

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 814
Placek czekoladowy z orzechami pecan
fot.

Składniki:

  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 250 g okrągłych biszkoptów
  • 20 g orzechów pecan
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki syropu klonowego

Opis przygotowania:

Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty pokruszyć na drobne kawałeczki. Masło stopić w rondlu, wlać do niego syrop klonowy i dodać połamaną na drobne kawałki gorzką czekoladę. Rozpuścić na płynną masę, po czym wsypać do tego pokruszone biszkopty i wymieszać. Po wymieszaniu ściągnąć z ognia i przełożyć łopatką na wyłożoną papierem blachę do pieczenia. Całość udekorować łuskanymi orzechami pecan i wstawić do lodówki, aby czekolada zastygła.

0 komenatrzy

Podobne przepisy