Polędwica wołowa z rukolą i serem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 250 g polędwicy wołowej
  • 20 g parmezanu w całości
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Rukolę oraz mięso umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć do miski. Polędwicę wołową pokroić w cienkie plastry, po czym oprószyć ją szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Usmażoną ściągnąć z ognia i dodać do rukoli. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Parmezan pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko zalać sokiem z limonki, oliwą z oliwek, doprawić przyprawami do smaku, dokłądnie wymieszać i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy