Łosoś grillowany z brzoskwinią i mozzarellą

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2160
Łosoś grillowany z brzoskwinią i mozzarellą
MMChicago / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 500 g filetów z łososia
  • 125 g sera mozzarella
  • 3 dojrzałe brzoskwinie
  • 3 łyżki oleju cytrynowego
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa
  • natka pietruszki do dekoracji

Opis przygotowania:

Rozmrożone filety z łososia opłukać i delikatnie osuszyć. Olej cytrynowy wymieszać z solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Tak przygotowaną marynatą polać ryby. Brzoskwinie umyć, przekroić na połówki, usunąć pestki, po czym pokroić je w niezbyt szerokie plastry. Ser mozzarella odsączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Następnie przygotować 4 kawałki folii aluminiowej, na każdym położyć łososia, na nim plastry brzoskwiń i kawałki mozzarelli. Tak przygotowane ryby delikatnie zawiń w folię, zostawiając nieco przestrzeni od góry, aby mozzarella zbytnio do niej nie przywarła. Łososia piecz na grillu przez 15-20 minut, po czym każdą porcję przełóż na talerz i udekoruj kawałkami owoców oraz natką pietruszki

Autor: olka

1 komentarz

mozarella przeciesz spłynie z ryby - pod wpływem ciepłej temperatury rozpływa się .pozdrawiam fafa