Warzywa na ostro w placku indyjskim

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2532

Składniki:

  • 300 g słodkich ziemniaków
  • 400 g podłużnych pomidorów
  • 400 g ciecierzycy z puszki
  • 2 łyżki łagodnej pasty curry
  • 1/2 łyżeczki suszonego chili
  • 100 g liści młodego szpinaku
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • 4 placki indyjskie (niezawierające drożdży)
  • 4 łyżki jogurtu niskotłuszczowego

Opis przygotowania:

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a następnie gotuj je w osolonej wodzie przez 10-20 min, aż zmiękną. W tym czasie do innego rondla włóż pomidory bez skórki, wypłukaną i osuszoną ciecierzycę, chili oraz pastę curry i gotuj na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas przez 5 minut. Rozgrzej piekarnik. Do odcedzonych ziemniaków dodaj mieszaninę pomidorową. Do tego wrzuć szpinak i gotuj do momentu, aż zacznie więdnąć. Dodaj kolendrę, odrobinę soli i pozostaw w cieple. Placki skrop wodą i piecz przez 20-30 sekund. Następnie włóż na każdy z placków sos warzywny i z wierzchu polej jogurtem.

Autor: banan

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów