Warzywa na ostro w placku indyjskim

banan

Autor:

Przepisów: 8

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 300 g słodkich ziemniaków
  • 400 g podłużnych pomidorów
  • 400 g ciecierzycy z puszki
  • 2 łyżki łagodnej pasty curry
  • 1/2 łyżeczki suszonego chili
  • 100 g liści młodego szpinaku
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • 4 placki indyjskie (niezawierające drożdży)
  • 4 łyżki jogurtu niskotłuszczowego

Opis przygotowania

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a następnie gotuj je w osolonej wodzie przez 10-20 min, aż zmiękną. W tym czasie do innego rondla włóż pomidory bez skórki, wypłukaną i osuszoną ciecierzycę, chili oraz pastę curry i gotuj na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas przez 5 minut. Rozgrzej piekarnik. Do odcedzonych ziemniaków dodaj mieszaninę pomidorową. Do tego wrzuć szpinak i gotuj do momentu, aż zacznie więdnąć. Dodaj kolendrę, odrobinę soli i pozostaw w cieple. Placki skrop wodą i piecz przez 20-30 sekund. Następnie włóż na każdy z placków sos warzywny i z wierzchu polej jogurtem.

0 komentarzy

Podobne przepisy