Penne z masą makową i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 817
Penne z masą makową i serem
fot. George M. Groutas / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g masy makowej z bakaliami
  • 40 g makaronu penne
  • 20 g białego, chudego sera twarogowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Po odcedzeniu, gdy jest jeszcze ciepły, dodać do niego masę makową i wlać oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Ser twarogowy pokruszyć na drobne kawałeczki i dodać do wymieszanych składników. Całość posypać cukrem pudrem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy