Sałatka z komosy ryżowej, makreli i sera feta

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g wędzonej makreli
  • 30 g sera feta
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1 mango
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa oraz mango umyć i osączyć z wody. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, zalać ją 2 szklankami lekko osolonej wody i szybko zagotować. Zagotowaną odcedzić i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do ugotowanej komosy ryżowej wraz z pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki i serem feta. Makrelę wędzona rozdrobnić na małe kawałki i dodać do składników. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu, skropić oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy