Kukurydza z mlekiem kokosowym i musli

wd2005

Autor:

Przepisów: 3495

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g mini kukurydzy w zalewie
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki musli z suszonymi owocami
  • 2 łyżki płatków kukurydzianych
  • 2 łyżki cukru
  • 2 gałązki świeżej mięty do dekoracji

Opis przygotowania

Miętę umyć i osączyć z wody. Mini kukurydzę osączyć z zalewy, przełożyć do rondla, zalać mlekiem kokosowym, dodać cukier i razem zagotować. Zagotowane składniki przelać do miseczki. Musli oraz płatki kukurydziane przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do całości. Wszystko udekorować listkami świeżej mięty.

0 komentarzy

Podobne przepisy