Pa amb tomàquet

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 długa bagietka
  • szczypta soli
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Pomidory umyć, osączyć z wody, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do pokrojonych pomidorów. Doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i odstawić na 10 minut. Następnie bagietkę przekroić w poprzek na połówki i wysmarować je oliwą z oliwek. Na wysmarowaną bagietkę przełożyć łyżką wymieszane wcześniej składniki. Całość wetrzeć w bagietkę, aby dobrze nasiąknęła składnikami, po czym wstawić ją do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piec do czasu, aż się przyrumieni.

0 komentarzy

Podobne przepisy