Pa amb tomàquet

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2641
Pa amb tomàquet
fot. Jen SFO-BCN / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 długa bagietka
  • szczypta soli
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Pomidory umyć, osączyć z wody, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do pokrojonych pomidorów. Doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i odstawić na 10 minut. Następnie bagietkę przekroić w poprzek na połówki i wysmarować je oliwą z oliwek. Na wysmarowaną bagietkę przełożyć łyżką wymieszane wcześniej składniki. Całość wetrzeć w bagietkę, aby dobrze nasiąknęła składnikami, po czym wstawić ją do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piec do czasu, aż się przyrumieni.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów