Sałatka z grzankami, fetą, awokado i migdałami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2046
Sałatka z grzankami, fetą, awokado i migdałami
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g sera feta
  • 15 g migdałów
  • 15 g orzechów nerkowca
  • 6 kromek chleba
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 1 awokado
  • 1 czerwona sałata
  • pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Szpinak, sałatę czerwoną oraz awokado umyć, osączyć z wody i przełożyć do miski. Ser feta pokroić na kawałki i dodać do warzyw w misce. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do składników wraz z orzechami nerkowca i migdałami. Następnie całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, zalać miodem lipowym, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni i zrumienić na nim kromki chleba. Zrumienione ściągnąć z ognia i dodać do sałatki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów