Pomidory nadziewane karczochami i ziemniakami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1654
Pomidory nadziewane karczochami i ziemniakami
fot. Vegan Feast Catering / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 4 ziemniaki
  • 2 karczochy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 cebula
  • pęczek bazylii do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki oraz karczochy przełożyć do osobnych rondli, zalać je wodą, ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowane ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Karczochy również pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonych ziemniaków. Cebulę obrać ze skóry, posiekać drobno i dodać do składników. Następnie oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, dodać do tego majonez i dokładnie wymieszać. Pomidory przekroić w ich górnej części, wydrążyć środki i napełnić je wymieszanymi wcześniej składnikami. Całość udekorować świeża bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów