Pomidory nadziewane karczochami i ziemniakami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 4 pomidory
  • 4 ziemniaki
  • 2 karczochy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 cebula
  • pęczek bazylii do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki oraz karczochy przełożyć do osobnych rondli, zalać je wodą, ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowane ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Karczochy również pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonych ziemniaków. Cebulę obrać ze skóry, posiekać drobno i dodać do składników. Następnie oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, dodać do tego majonez i dokładnie wymieszać. Pomidory przekroić w ich górnej części, wydrążyć środki i napełnić je wymieszanymi wcześniej składnikami. Całość udekorować świeża bazylią.

0 komentarzy

Podobne przepisy