Bubble tea

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 1 l wody
  • 2 łyżeczki perełek tapioki
  • 1,5 łyżeczki brązowego cukru
  • 1,5 łyżeczki granulowanej herbaty Assam
  • 1,5 łyżeczki śmietanki do kawy
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • 1 łyżka syropu cukrowego
  • 0,5 szklanki jagód

Opis przygotowania

Jagody umyć, osączyć z wody i przesypać do szklanki. Do jagód wsypać granulowana herbatę. Zagotować 1 l wody z perełkami tapioki oraz syropem cukrowym i gotować przez 15 minut. Potem zagotowanymi składnikami zalać herbatę z jagodami, wsypać do tego cukier brązowy, wymieszać i lekko przestudzić. Następnie wlać śmietankę do kawy, wsypać kruszony lód i dokładnie wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy