Zupa z mango i dyni

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2042
Zupa z mango i dyni
fot. kurokayo / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 600 ml mineralnej wody niegazowanej
  • 400 g miąższu z dyni
  • 100 ml płynnego miodu wielokwiatowego
  • 2 mango
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • 2 łyżki mąki ryżowej

Opis przygotowania:

Mango oraz miąższ z dyni umyć i osączyć z wody. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę. Miąższ z dyni również pokroić w kostkę. Następnie masło stopić w rondlu na małym ogniu, wsypać do niego mąkę ryżową i dokładnie rozmieszać trzepaczką. Potem wlać do tego wodę mineralną, dodać pokrojoną dynię, mango, wlać miód i całość gotować do miękkości składników. Po ugotowaniu połowę ze składników przełożyć na sitko, a resztę zmiksować mikserem na jednolitą masę. Zmiksowaną masę wyłożyć na talerz i dodać do tego składniki z sitka i polać całość śmietaną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów