Ciastka z łososiem i serem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Ciastka z łososiem i serem

    Dodane przez: wd2005

    fugzu / CC-BY 2.0

Składniki

  • Na ciasto:
  • 125 g mąki pszennej
  • 125 g masła
  • 125 g mielonych migdałów
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Na wypełnienie:
  • 30 g wędzonego łososia
  • 30 g białego sera twarogowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki chili
  • pęczek drobnego szczypiorku

Opis przygotowania

Przygotować ciasto: mąkę przesypać na stolnicę i dodać do tego mielone migdały. Następnie wsypać do tego cukier, sól i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać masło, wbić jajko i z całości wyrobić ręcznie ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość 1,5 cm i wyciąć w nim kieliszkiem krążki. Przełożyć je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę do pieczenia, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.
Przygotować wypełnienie: łososia wędzonego pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek drobno, posiekać i razem z pokrojonym łososiem, przełożyć do miksera. Dodać do tego biały ser twarogowy oraz obrany ze skóry i pokrojony drobno czosnek. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz mielonej papryki i całość zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowaną masę wyłożyć na upieczone ciastka i przełożyć je kolejnymi ciastkami.

0 komentarzy

Podobne przepisy