Sałatka z grzybami i kumkwatem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2615

Składniki:

  • 250 g różnych grzybów
  • 50 g kumkwatu
  • 1 czerwona cebula
  • 50 g białego chleba
  • 85 g rukoli
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • szczypta chili

Opis przygotowania:

Na patelni rozgrzej jedną łyżkę oliwy i smaż na niej cienko pokrojone grzyby przez 2-3 minuty. Dodaj pokrojony kumkwat, pokrojoną w talarki cebulę i smaż przez kolejne 2-3 minuty. Po tym czasie zestaw z ognia i trzymaj w cieple. Następnie zmieszaj chili i kawałkami chleba wraz z jedną łyżką oliwy. Dodaj sól do smaku. Rozgrzej jedną łyżkę oliwy na patelni i zrób chrupiące grzanki z chleba i przyprawy. Na dwa talerze rozłóż rukolę, następnie wymieszane grzyby, kumkwat i grzanki wyłóż na wierzch. Pozostałą oliwę wymieszaj z octem i odrobiną soli. Przed podaniem polej sałatkę winegretem

Autor: banan

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów