Jajka nadziewane serem, szynką i kawiorem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2331
Jajka nadziewane serem, szynką i kawiorem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 20 g białego sera twarogowego
  • 20 g wędzonej szynki w całości
  • 15 g czarnego kawioru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, osaczyć z wody i pokroić drobno. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą w taki sposób, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Żółtka przełożyć do miksera. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać również dodać do miksera wraz z białym serem twarogowym. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego i zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane przełożyć łyżeczką w miejsca wydrążonych żółtek. Szynkę pokroić na kawałki i dodać do składników wraz z majonezem i czarnym kawiorem. Wszystko przełożyć na tackę i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów