Ziemniaki pieczone ze śmietaną i kawiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2335
Ziemniaki pieczone ze śmietaną i kawiorem
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 mi kwaśnej śmietany
  • 25 g czarnego kawioru
  • 4 duże ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przypraw do ziemniaków
  • sól

Opis przygotowania:

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć, przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec do miękkości. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przekroić na połówki i oprószyć szczyptą soli oraz przyprawy do ziemniaków. Czosnek obrać ze skory, przepuścić przez praskę i wymieszać z kwaśną śmietaną, po czym przelać na upieczone wcześniej ziemniaki i wyłożyć kawior.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów