Makaron z jajkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4383
Makaron z jajkami
fot. Sifu Renka (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g makaronu (najlepiej cieniutki nitki)
  • 4 jajka
  • 2 kiełbasy
  • przyprawy (pieprz, sól, papryka słodka - wszystko według uznania)
  • oliwa z oliwek
  • 1 szczypiorek

Opis przygotowania:

Kiełbasę kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy łyżeczkę lub 2 oliwy z oliwek i zostawiamy na 30 min. Gotujemy makaron (na pół-twardo). Drobno kroimy szczypiorek. Po upływie 30 min smażymy kiełbasę, gdy jest już prawie gotowa dodajmy makaron (ciągle mieszając - trzeba uważać aby za bardzo nie pognieść makaronu, ponieważ wyjdzie z tego papka). Gdy makaron zaczyna się przypiekać dodajemy jajka i zwiększamy ogień tak, aby jajka się szybko ścięły. Na koniec solimy i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.

Autor: ikselll

1 komentarz

Smakowało. Łatwe, szybkie i dobre danie.

Podobne przepisy