Perskie slodycze

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1751
Perskie slodycze
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g mielonych migdałów
  • 150 g cukru pudru
  • 100 g cukru
  • 30 g łuskanych pistacji
  • 3 łyżki wody różanej

Opis przygotowania:

Mielone migdały przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 30 sekund. Następnie ściągnąć je z ognia, przesypać do miski, wsypać do nich cukier puder i wlać wodę różaną. Całość dokładnie wyrobić ręcznie na jednolita masę. Z masy uformować stożkowe wałki o długości 4 cm, nadziać je pistacjami, obtoczyć w cukrze i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)