Raita imbirowa

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 1 czerwona papryka chili
  • 0,5 szklanki świeżo tartego imbiru
  • 0,5 łyżeczki mielonej gorczycy
  • natka kolendry
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Imbir obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i przełożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i połączyć ze startym imbirem. Paprykę chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Następnie wlać do tego jogurt grecki, olej rzepakowy, po czym wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, wsypać mieloną gorczycę i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do miski i posypać pokrojoną drobno kolendrą

0 komentarzy

Podobne przepisy