Karkówka z sosem ogórkowym

natalina4

Autor:

Przepisów: 33

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 4 plastry karkówki wieprzowej
  • 3 małe cebule
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka mąki
  • 500 ml bulion
  • 250 ml śmietany
  • 3 łyżki posiekanych ziół
  • sól
  • pieprz
  • szczypta papryki
  • ocet
  • olej do smażenia

Opis przygotowania

1.Mięso nacieramy solą ,pieprzem i papryką,a następnie smażymy je po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.Na gorącym tłuszczu po smażeniu kotletów podsmażamy pokrojoną w krążki cebulę.Dodajemy pokrojone w plasterki ogórki,i chwile dusimy,po czym oprószamy je mąką i podsmażamy na jasny kolor.
2.Zasmażkę,rozprowadzamy rosołem.Gotujemy 5 minut,po czym dodajemy śmietanę oraz zioła i doprawiamy octem.Mięso podajemy z sosem i ziemniakami.

0 komentarzy

Podobne przepisy