Papad

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1 szklanka mąki z ciecierzycy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka mąki pszennej do podsypania
  • 0,5 łyżeczki mielonej gorczycy
  • 0,5 łyżeczki mielonych nasion kozieradki
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili

Opis przygotowania

Mąkę ryżową oraz z ciecierzycy przesypać na stolnicę i wymieszać ze sobą. Następnie dodać do tego mielone nasiona kozieradki oraz gorczycy, mieloną paprykę chili, sól, wlać olej sezamowy, letnią wodę i z całości zagnieść gładkie ciasto. Podsypać je mąką pszenną, rozwałkować na okrągłe placki o grubości 1,5 mm. i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiany kolor. Usmażone ściągnąć z ognia i przestudzić.

0 komentarzy