Roladki z polędwicy i warzyw

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 400 g wędzonej polędwicy wołowej w plastrach
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone ogórki
  • 1 żółty melon
  • pęczek szczypiorku
  • garstka świeżej bazylii

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Melona obrać ze skóry, przekroić, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w cienką słomkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Następnie plastry szynki rozłożyć na stole i nałożyć na nie pokrojone warzywa. Całość zawinąć w rulony i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorować szczypiorkiem oraz listkami świeżej bazylii.

0 komentarzy

Podobne przepisy