Roladki z polędwicy i warzyw

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1337
Roladki z polędwicy i warzyw
fot. Andrew Michaels / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g wędzonej polędwicy wołowej w plastrach
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone ogórki
  • 1 żółty melon
  • pęczek szczypiorku
  • garstka świeżej bazylii

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Melona obrać ze skóry, przekroić, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w cienką słomkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Następnie plastry szynki rozłożyć na stole i nałożyć na nie pokrojone warzywa. Całość zawinąć w rulony i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorować szczypiorkiem oraz listkami świeżej bazylii.

0 komenatrzy

Podobne przepisy