Awokado nadziewane matiasami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1304
Awokado nadziewane matiasami
fot. roolrool / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 15 g łuskanych orzechów włoskich
  • 10 g rodzynek
  • 4 matiasy w zalewie octowej
  • 2 dojrzale awokado
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka

Opis przygotowania:

Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osaczyć z jej nadmiaru i przełożyć do miski. Awokado umyć, osączyć z wody, przekroić na połówki, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ. Wydrążony miąższ pokroić na kawałki i dodać do rodzynek. Szalotki obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Matiasy osączyć z zalewy, pokroić na kawałki i dodać całości. Dodać do tego tłuczone orzechy włoskie, po czym wszystko zalać sosem sojowym, sokiem cytrynowym, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz mielonej papryki, dokładnie wymieszać i nadziać wydrążone awokado.

0 komenatrzy

Podobne przepisy