Drink arbuzowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 4793
Drink arbuzowy
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 ml wódki Smirnoff
  • 20 ml syropu arbuzowego
  • 20 mi lemoniady cytrynowej
  • 2 małe kawałki świeżego arbuza
  • 1 łyżka kruszonego lodu

Opis przygotowania:

Do shakera wrzucić kruszony lód i zalać go wódką. Dodać do tego 1 obrany ze skóry i pokrojony drobno kawałek arbuza (drugi pozostawić do dekoracji). Następnie wlać do tego syrop arbuzowy, lemoniadę i całość dokładnie wymieszać, po czym przelać do kieliszka i udekorować pozostawionym plastrem arbuza.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów