Łosoś ze szpinakiem, rodzynkami i oliwkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3578

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Łosoś ze szpinakiem, rodzynkami i oliwkami

    Dodane przez: wd2005

    Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 300 g filetów z łososia
  • 15 g rodzynek
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki czerwonych oliwek w zalewie
  • 1 jajko
  • starta skórka z 1 cytryny
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Szpinak oraz filety rybne umyć i osączyć z wody. Oliwki osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Jajko roztrzepać widelcem na talerzu. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą. Następnie filety rybne oprószyć pieprzem i solą, panierować je w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na 2 łyżkach rozgrzanego masła na patelni. Usmażoną rybę ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Rozgrzać 1 łyżkę masła na patelni, dodać szpinak, sparzone wcześniej rodzynki oraz pokrojone oliwki. Składniki oprószyć szczyptą soli, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, po czym dodać do ryby. Całość posypać startą skórką z cytryny.

0 komentarzy

Podobne przepisy