Pan con Tomate

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2265
Pan con Tomate
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 kromki chleba
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 plastry sera gouda
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pomidory dokładnie umyć i pokroić w drobna kostkę. Kiełki rzodkiewki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Kromki chleba wysmarować oliwą z oliwek, przełożyć żółtym serem i wysmarować pikantnym keczupem. Posypać je pokrojonymi pomidorami
i przepuszczonym przez praskę, obranym ze skóry czosnkiem. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do czasu, aż ser się roztopi. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorować kiełkami rzodkiewki

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów