Jabłka z tortillą w czekoladzie

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Jabłka  z tortillą w czekoladzie

    Dodane przez: arek

    Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 2 jabłka Reneta
  • 2 placki tortilli
  • 0,5 szklanki letniej wody

Opis przygotowania

Jabłka umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm, pozbawić nasion i przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu. Smażyć przez 2 minuty z każdej strony, po czym dodać do tego połamaną na drobne kawałeczki czekoladę i rozpuścić. Jabłka z rozpuszczoną czekoladą zagotować, po czym ściągnąć z ognia. Placki tortilli namoczyć letnią wodą, przełożyć na drugą, rozgrzana patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund. Usmażoną ściągnąć z ognia, podzielić na małe kawałki i wyłożyć na nie jabłka z czekolada.

0 komentarzy

Podobne przepisy