Torrija

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2212
Torrija
fot. tnarik / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 kromki chleba pszennego
  • 2 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki mleka
  • 0,5 łyżeczki cynamonu

Opis przygotowania:

Jajko roztrzepać trzepaczką z mlekiem na talerzu. Do roztrzepanych składników włożyć kromki chleba i dokładnie je namoczyć. Rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego namoczony chleb. Składniki smażyć na rumiany kolor z obu stron na średnim ogniu. Usmażone osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Całość polać miodem i posypać cynamonem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy