Migelitki

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 300 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 0,5 szklanki letniej wody

Opis przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić, po czym podzielić je na płaty. Dwa płaty przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Górną część wyłożonego ciasta wysmarować letnią wodą. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z 2 łyżkami cukru pudru na puszystą pianę, nałożyć ją łopatką na ciasto i dokładnie rozsmarować. Na to nałożyć kolejny, wysmarowany letnią wodą płat ciasta i dokładnie przycisnąć ręcznie. Układanie warstw powtarzać w taki sposób, aż do wyczerpania składników. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć, przestudzić, oprószyć cukrem pudrem i podzielić na porcje.

0 komentarzy