Pomidorki koktajlowe z nadzieniem mascarpone

olka

Autor:

Przepisów: 28

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 15 pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki sera mascarpone
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • bazylia
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

W miseczce wymieszać ser mascarpone z kwaśną śmietaną, oliwą z oliwek, posiekaną natką pietruszki i bazylią. Następnie doprawić całość do smaku solą i pieprzem. Pomidorki koktajlowe umyć, każdy przeciąć w poprzek i cześć z szypułką odłożyć do dekoracji. Następnie przy pomocy szpiczastego noża delikatnie usunąć pestki. Tak przygotowane pomidorki wypełnić przygotowanym wcześniej nadzieniem. Gotowe pomidorki poukładać na talerzu i podawać jako przystawkę bezpośrednio po przyrządzeniu.

0 komentarzy

Podobne przepisy