Pomidorki koktajlowe z nadzieniem mascarpone

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4060
Pomidorki koktajlowe z nadzieniem mascarpone
fot. [puamelia] / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 15 pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki sera mascarpone
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • bazylia
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

W miseczce wymieszać ser mascarpone z kwaśną śmietaną, oliwą z oliwek, posiekaną natką pietruszki i bazylią. Następnie doprawić całość do smaku solą i pieprzem. Pomidorki koktajlowe umyć, każdy przeciąć w poprzek i cześć z szypułką odłożyć do dekoracji. Następnie przy pomocy szpiczastego noża delikatnie usunąć pestki. Tak przygotowane pomidorki wypełnić przygotowanym wcześniej nadzieniem. Gotowe pomidorki poukładać na talerzu i podawać jako przystawkę bezpośrednio po przyrządzeniu.

Autor: olka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów