Papryka z serem i cynamonem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 500 g koziego twarogu
  • 4 słodkie, podłużne papryki czerwone
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka śmietany kwaśnej
  • 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • sól

Opis przygotowania

Paprykę umyć, osączyć z wody, przekroić w poprzek na kawałki i usunąć nasiona. Następnie pokrojoną paprykę wysmarować od zewnętrznej strony oliwą z oliwek i przełożyć na aluminiową tackę. Grillować ją przez 10 minut na rozpalonym grillu, przestudzić i obrać ze skóry. Twaróg kozi przełożyć do miski, dodać do niego śmietanę i razem rozetrzeć widelcem na jednolitą masę. Roztartą masę przełożyć na grillowane wcześniej papryki. Całość dokładnie zlepić ręcznie i posypać pieprzem czarnym oraz cynamonem.

0 komentarzy

Podobne przepisy