Papryka z serem i cynamonem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1659
Papryka z serem i cynamonem
fot. KNOW MALTA by Peter Grima / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 500 g koziego twarogu
  • 4 słodkie, podłużne papryki czerwone
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka śmietany kwaśnej
  • 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • sól

Opis przygotowania:

Paprykę umyć, osączyć z wody, przekroić w poprzek na kawałki i usunąć nasiona. Następnie pokrojoną paprykę wysmarować od zewnętrznej strony oliwą z oliwek i przełożyć na aluminiową tackę. Grillować ją przez 10 minut na rozpalonym grillu, przestudzić i obrać ze skóry. Twaróg kozi przełożyć do miski, dodać do niego śmietanę i razem rozetrzeć widelcem na jednolitą masę. Roztartą masę przełożyć na grillowane wcześniej papryki. Całość dokładnie zlepić ręcznie i posypać pieprzem czarnym oraz cynamonem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów