Ananas w cieście

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4175

Składniki:

  • 1 puszka ananasów (krążki)
  • 1 szklanka ajerkoniaku
  • Ciasto:
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ok. 4 łyżek mleka
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Jajka, mąkę, proszek i mleko miksujemy na jednolitą masę. Ciasto musi być dosyć gęste. Ananasa wyciągamy z puszki, odsączamy z soku. Ajerkoniak wlewamy do miseczki i nasączamy w nim ananasa, którego następnie wkładamy do przygotowanego ciasta. Smażymy na oleju z obydwu stron.

Komentarze (1)

nawet ok, ale bez rewelacji.

Podobne przepisy

Więcej przepisów