Sałatka z buraków, jogurtu i orzechów

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 150 ml jogurtu greckiego
  • 15 g łuskanych orzechów włoskich
  • 0,5 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 4 czerwone buraczki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Buraki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować ze skórą do miękkości i odcedzić. Odcedzone obrać ze skóry, pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Następnie oprószyć je kardamonem, rozmarynem, solą i pieprzem. Całość zalać jogurtem greckim i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do salaterki, posypać łuskanymi orzechami włoskimi oraz pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy